2015. július 9., csütörtök

Hetedik Dorothy Díj

Sziasztok! Holnap érkezik az 5. fejezet, első része, de addig is, egy díjjal érkeztem, amit sajnos nem fogok tovább adni, mert nem ismerek annyi bloggert, akinek érdemes lenne... Az előzőekben már ellőttem a neveket :P
Köszönöm Rebekának a díjat! A szabályok ismertetésétől most eltekintenék.

12 dolog az Another World című blogról:

1. A történet két szemszögből van írva.
2. Egy vámpír (Silas, a Vámpírnaplókból) és egy ember (Eva) szerelméről szól.
3. A háttérsztori, a két szerelmes mellett szinte eltörpül, amit pedig sajnálok, mert igen izgalmas lenne!
4. E/1-ben íródott.
5. Eddig négy fejezet van fent, de azok jó hosszúak.
6. Silas testőre, és legjobb barátja, a Supernatural sorozatból vett angyal, Castiel.
7. New Yorkban játszódik, mert hol máshol?
8. Két vámpírklán is van benne, az egyik fellázad a másik ellen.
9. A harcba becsatlakoznak a vérfarkasok is.
10. A főgonosz, Nagy Mester névre hallgat, akiről eddig még semmit nem tudunk.
11. Miután Eva megtudja, hogy szerelme, akit csupán pár napja ismer, vámpír, még jobban kötődik hozzá.
12. Silasnek elrabolják a húgát, de ahelyett, hogy őt menne keresni pánikszerűen, mégis Eva mellett marad, mert ez tök logikus.

Válaszaim, a kérdésekre:

1. Eddig kedved Silast? Megmondom őszintén, semmilyen véleményem nincs róla. Annyira semleges karakter, hogy se szeretni, se utálni nem lehet. Tipikus szerelmes fiú, aki vakká lesz, ha meglátja szíve választottját. Többet foglalkozik Evával, mint a fajtája sorsával...
2. Szerinted jól döntött Silas, hogy elfogadta Alexander segítségét? Mindenképp, akkor is, ha Alexander gonosz, mert egymaga semmire sem jutna, pláne úgy nem, hogy folyton randizgat, és a lány a seggében van folyton.
3. Ki eddig a kedvenc szereplőd? Nehéz lenne erre válaszolni, de nekem Claudius, mert ő tényleg az adott problémával foglalkozik.
4. Eva, vagy Silas szemszöge a jobb? Egyértelműen Silas, mert Evának vannak olyan megnyilvánulásai, hogy "mindjárt elolvadok" "annyira cuki" és társai. Silas normálisabb valamivel :D Meg persze, hogy ő vámpír, izgalmasabb is.
5. Elolvastad a Világ leírását? Hasznos? Bevallom, nem olvastam el. Nem is néztem az oldalsávot, csak a fülszöveget, és a feliratkozók számát.
6. Melyik rész tetszett a legjobban? Mikor Silas és Claudius tárgyalnak. Meg... ja nem, ennyi.
7. Silasnek kiben kéne jobban megbíznia? Alexander/Claudius? Claudius, mert úgy érzem. Nem tudom megmagyarázni xD
8. Melyik név tetszik a legjobban, és miért? Igazából egyik sem fogott meg, mert Silas a Vámpírnaplókból lett másolva (ha nem így van, akkor bocsánat), Eváról az első nő jut eszembe, meg amúgy is olyan semmit mondó, Alexander átlagos, semmilyen, Castiel jó lenne, ha nem ismernék már alapból egy angyal-Castielt, Claudius meg nem egyedi... Akkor maradt Clary.
9. Melyik faj tetszik eddig a legjobban? Konkrétan nincsenek nagyon bemutatva, de az angyalok, mert alapból szeretem az angyalokat.
10. Melyik fajból szeretnél még több szereplőt? A lázadókból, mert onnan még senkit nem ismerünk.
11. Mit tettél volna Eva helyében, mikor megtudod, hogy Silas egy vámpír? Kiugrottam volna azon az istenverte ablakon! Ki akarja, hogy a szerelme egy vámpír legyen? o.O Persze, hogy elszaladtam volna, és vissza sem nézek. De amúgy minden normális ember így reagálna, véleményem szerint :D
12. Mi tetszett meg legjobban a történetben? Bevallom, hogy nem tetszett, mert ez már lerágott csont. A vámpírszerelem is, meg New York is, Silas szintén (több blogban látta, hogy így hívják a szereplők...), Castiel pláne. Annyira jó sztorit ki lehetett volna hozni belőle, ha nem a szerelem lenne a fókuszpont, hanem a lázadók, akik lépten-nyomon meg akarják őket ölni... De nem, nem velük kell foglalkozni, hanem Evával, mert az emberlány sokkal fontosabb, mint a húga, mint a családja és saját maga biztonsága. (Megjegyezném, hogy egy angyalhoz eléggé kevés az a 315 év, ahogy Silashez is a 97.) Bocsánat, ha megbántottalak, nem szándékos, ez csak vélemény!

Az én blogom részletezésétől is eltekintek, mert nem szándékozom tovább adni a díjat, plusz, lusta vagyok hozzá :D

Holnap érkezek a 20. résszel :)
Puszi <3

2 megjegyzés:

  1. Szia :D Kösszi, hogy megcsináltad, de Silas egyáltalán nem a Vámpírnaplókból van. Halottam, hogy van ott is egy ilyen nevű szereplő, de én nem nézem a sorozatot :D És Castiel se a Supernaturalból van xD Ott van olyan szereplő? Nem is tudtam.. Amúgy az, hogy miért ennyi idős Silas le van írva a Világleírásnál, mert ennél a vámpírfajnál máshogy van az életkor törvény

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értem :) Igen, van Castiel, aki szintén angyal, és szintén kardja van :D Silas meg a Vámpírnaplók szerint a legöregebb vámpír :P

      Törlés