2015. június 19., péntek

Blogajánló, Five Hundred Years

Sziasztok! :) Drága Zoétól, viszont most úgy határoztam, hogy, mivel magamról már írtam épp eleget, így most egy kéretlen blogajánlót készítek, életemben először :) Természetesen Zoé blogjáról, hiszen úgy gondolom, hogy megérdemli a reklámot, még ha csak egy kicsivel tudok is hozzájárulni ehhez. 


A Five Hundred Years fülszövege így hangzik:

"Történetünk középpontjában egy fiatal lány áll, akinek a kegyeiért két férfi is verseng. Két férfi, akik bármit képesek megtenni érte. Két férfi, akik több mint 500 éve várnak arra, hogy újra a karjaikban tarthassák, hogy újra érezzék az ajkai ízét, hogy újra szerethessék. Az idő előrehaladtával a lány is emlékezni kezd a múltjára, a 15. századi életére, amiben annyi szörnyűség, és csodás dolog is történt vele."

Ha a fülszöveg nem lenne elég, akkor itt vagyok én, hogy felcsigázzam az érdeklődéseteket :) Előre is elnézést kérek Zoétól, ha valamit elírok, de mentségképp hozom fel, hogy rengeteg blogot olvasok egyszerre, plusz ott vannak a magánéleti problémák, így nem mindig tudom pontosan, hogy mit is írok tulajdonképpen, de igyekszem :D

Szóval, egy nemrég indult történetről beszélünk, ahol még jócskán az ember abban a fázisban van, hogy: MI VAN? MI TÖRTÉNIK? :D Tehát a szálak még kuszák kissé, de ez nem is baj, hiszen így tartható fent az olvasók érdeklődése. Az enyém legalábbis mindenképp :P 
A főszereplőnk (puskázok egy kicsit, mert annyira bonyolult, különleges neve van, hogy fogalmam sincs, hogyan írják), Bernadea Ebba Chadda (Ugye? Megmondtam.) egy hétköznapi lány, aki Londonban tengeti mindennapjait. Iskolába jár, imád sportolni, legfőképpen futni, tehetős családból származik. Eddig róla ennyit lehet tudni. A történet több szálon fut, gyakran váltakozik a jelen, és a múlt, ami nekem nagyon tetszik! Össze lehet vetni, hogy akkor milyen volt a lány, és most. Bernadea nem emlékszik az előző életére, ahol Rómában élt, és várúrnő volt, Bianca néven. 
Viszont régi szerelme, Cesare (aki a jelenben Daniel Haynes), halhatatlan, ő nem feledi a lányt, akit mindennél jobban szeretett. A sors fintora (vagy talán nem is véletlen?), hogy napjainkban, szomszédok, egy iskolába járnak. A fiú azonnal felfigyel rá, leskelődik utána, követi.
Természetesen két férfi kap főszerepet, így megjelenik hamarosan a második is, Aaron. Róla nem mondok semmit, nem vagyok minden jónak az elrontója, viszont megjegyezném, hogy még sok meglepetésre számíthatunk tőle, úgy érzem :)
Amint Bernadea kezd visszaemlékezni, még izgatottabbak vagyunk, bonyolódik a helyzet, a lány zavarodott, nem tudja mire vélni a történteket (megértem). Sajnos a történetről ennyit tudnék mondani, viszont a fogalmazásról, a kivitelezésről már annál többet! 
Ezt már Zoénak is leírtam, és még mindig tartom magam hozzá, hogy nyomtatásra érett alkotás, így ahogy van! Gyönyörű fogalmazás, választékos szókincs jellemzi a blogot, tökéletes karakterrajzokkal megspékelve :) Egyetlen ilyen írással találkoztam még itt, bloggeren, mégpedig Sky, Don't speak című blogjával. Komoly rajongója lettem! (Lehet, hogy majd arról is írok, egy kisebb ajánlót, még nem tudom :P ) 
Zoé minden egyes szava lenyűgöz, leköt, még akkor is, ha nincs is igazán cselekmény, csak lamentálás. Szerintem egy átlagos napot (elmentem zuhanyozni, felöltöztem, suliba/melóba indultam, hazaértem, tévéztem, lefeküdtem), is olyan nagy átéléssel olvasnék tőle, mint az akciójeleneteket. Odaláncol a gép elé, és bár hosszúak a fejezetek, nem is érzem, annyira magával ragad a történet, a stílus, az egész! 

Huh, nem is nyáladzok itt tovább, mert rövid a nap, nekem meg túl sok a teendőm. Egyszóval: MINDENKI! MOST! ÜLJÖN NEKI AZ OLVASÁSÁNAK! :D Na jó, nem akarok senkit sem befolyásolni, meg ilyesmi (csak egy icipicit) :) 
Ha igazán észveszejtő, pezsdítő blogot szeretnétek olvasni, a sok tucat közül, a Five Hundred Years tökéletes választás! 
(A designról pedig nem is ejtettem szót, mert az nálam másodlagos, de szintén nagyon jó, könnyebbé teszi az olvasást, nem úgy mint az enyém :P)

Puszi Nektek <3 Ma jön a következő rész, ami sokkal jobb lesz, mint az előző kis nyúlfark :D

2 megjegyzés:

 1. Drága Anett!

  Nem tudom elégszer megköszönni neked a sok kedves dolgot, amit tőled kapok! A hozzászólásodra sajnos csak most tudtam válaszolni, ne haragudj:( Ez az ajánló pedig... eszméletlen! Nem gondoltam volna, hogy van valaki, akit ennyire megfog a történet:)
  Minden stimmel, amit leírtál kivéve azt az aprócska dolgot, hogy Aaron az, aki a lány szomszédja illetve hű követője:D Ma publikáltam az újabb fejezetet, de előreláthatólag a következő nem mostanában fog érkezni:( Leírtam az okait.

  Még egyszer megszeretnék neked köszönni mindent!
  Puszil,
  Zoé

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jujj, én teljesen azt hittem, hogy nem Aaron :D Na, mindegy, bocsánat :) Pedig megfogott, főleg a fogalmazás :3
   Igazán nincs mit, nem kell megköszönni :) A te érdemed!
   Puszi! :)

   Törlés