2015. május 9., szombat

Harmadik díj (ami senkit sem érdekel :D )

Sziasztok! :) Most jutottam el odáig, hogy válaszoljak a díjamra, elolvassam a blogot, és véleményezzem is. Még hátra van kettő blog, igyekszem, igyekszem, de annyi dolgom van, hogy soha nem fogom utolérni magam. Holnap, a délelőtt folyamán felrakom majd a beígért novellát ;)

Nagyon szépen köszönöm a díjat Skylernek, egy csodálatos blog, a Don't speak írójának! <312 dolog a Don't speakről:
1. A jelenben játszódik.
2. A két főszereplő szemszögéből íródott, Harley Dawson, és Evelyn Carter.
3. Harley bérgyilkos, Evelyn pedig ócska bárokban fellépő jazzénekesnő.
4. A történet elején teljesen más utakon járnak, ám egy félbevágott hulla kapcsán, a sors keresztezi útjukat.
5. Eddig még csupán öt fejezet van felrakva, de már a prológustól kezdve odabilincseli az embert a monitor elé! Én is így jártam :)
6. A sztori egyedi, valóban igényesen kivitelezett írás. Kevés ilyen van manapság!
7. A karakterek hitelesek, kellően titokzatosak. A fogalmazás kiváló, néhol humoros.
8. A blognak csak harmincnégy feliratkozója van, bár szerintem tízszer ennyit érdemelne!
9. Imádom Harleyt, ahogy ösztönösen, gondolkodás nélkül öl, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga.
10. Imádom Evelynt is. Egy talpraesett, határozott nőnek képzelem.
11. Kedvenc karakterem mégis Harley barátja, Christian, aki nagy bánatomra még alig szerepelt a történetben, viszont azaz egy is elég volt ahhoz, hogy megkedveljem.
12. Mindent egybevetve: ez a történet, így ahogy van, megérett a nyomtatásra! Rengeteg munka lehet benne, a fegyverek nevétől kezdve, a karakterrajzokon át, egészen a cselekmény, a fogalmazás kidolgozásáig. Skynak hatalmas taps jár, és rengeteg olvasó, mert megérdemli! :) Én nagy rajongója lettem :$

  12 dolog erről a blogról:

1. A prológusban betekintést nyerhetünk a pokolba, ezáltal megismerhetjük Satanielt, ismertebb nevén Lucifert, és az apját Elohimet.
2. Találkozhatunk az első fejezetben a főszereplőkkel, Bennel, és a lányával Claire-rel.
3. Ben egyetemi tanár, Claire pedig még gimnazista.
4. Mary, Ben felesége munkanélküli, szerető anya.
5.  Békés családi életükbe belerondít Ben múltja.
6. Claire találkozik egy démonnal, ami ezek után bábu módjára rángatja a lányt.
7. A lánynak nem csak a démonnal kell közben megküzdenie, hanem az iskolában őt terrorizáló Abby Jonesszal is.
8. Ben minden áron meg akarja menteni a lányát, ezért segítségül hívja régi barátját, Charlie-t, aki Claire iskolájának az igazgatója.
9. Egyre félőbb, hogy találkoznia kell régi ismerősével, Jack Harrisszel is...
10. A történet Appletonban játszódik.
11. Vajon a férfi megmentheti a lányát?
12. Vajon ez csakis az ő lányával történik meg, vagy egy világméretű dologról van szó, ami talán az emberiség fennmaradását veszélyezteti? Milyen nagy akadályba ütközhetnek még?


Válaszaim Sky kérdéseire:

1. A fülszöveg alapján, milyen elképzeléseid voltak a történetről? Nagyon rossz :D Félve kezdtem az olvasásába, hiszen horrort, meg romantikát ígértél, és nálam ez a kettő nem fér össze. Hatalmas kő esett le a szívemről, amikor láttam, hogy egyik sem igaz. Ha film lenne, inkább akciófilm :) És azokat imádom!
2. A két főszereplő közül ki áll közelebb hozzád, és miért? Harley! Hidegfejjel gondolkodik, nem cicózik sokat, jó a humora, és ha jól gondolom, akkor a Ian Somerhalderről mintáztad *.* 
3. Miként vélekedsz Harley és Kat barátságáról? Nem is tudom... Ezen még nem gondolkoztam, bár érdekes lenne, ha összejönnének. Kíváncsi lennék, hogy akkor Harley hogyan élné az életét. Most csak a munkát helyezi az előtérbe, de ha lenne egy barátnője... Hmm... 
4. A cím kapcsolódik a történethez. Szerinted hogyan? Talán egy titokkal lehet kapcsolatban, amiről mindenkinek tartania kell a száját, különben komoly következményeket vonna maga után. A címről amúgy már gondolkodtam én is. Lehet, hogy a hulláról van szó? 
5. Evelyn viszont folytatott Adammel. Jenna tudott róluk, vagy sikerült eltitkolniuk? Szerintem mindenképpen tudott, azért volt olyan negédes, már-már lekezelő Evelynnel a rendőrségen. Nem bírom a csajt! :D
6. Harleynak két szenvedélye is van. Mik lehetnek ezek? Nehéz kérdés! Az egyiknek a szexet mondanám, a másiknak talán munkáját. Nem talált, ugye? :(
7. Mi az oka annak, hogy Harley visszafojtja az érzéseit? A munkájából kifolyólag, nem túl szerencsés, ha érzelgős az ember. Máskülönben nem tudna ártatlanokat megölni, elvégezni a megbízásokat. Mindenképpen ez lehet az oka szerintem.
8. A fejezetek során találkoztunk már Alana gyilkosával? Ha igen, ki volt az, és mi lehetett az oka? Valószínű, hogy találkoztunk már vele, és az utolsó, báros jelenet (a rúzsos pohár) miatt azt mondanám, hogy nő. Egy olyan nő, akit még nem ismerünk eléggé, hiszen annak kapcsolata van Evelynnel is, és Harleyval is. Én Jennára gyanakszom, de az eléggé egyértelmű lenne. Lehet, hogy Evelyn az, ahogy Harley is mondta, csak még ő maga sem tudja... Mindenképpen kusza az egész, de bízom benne, hogy kibogozod majd a szálakat. 
9. Christian Harley legjobb barátja. Hogyan képzeled el a megismerkedésüket? Fogalmam sincs :D Szinte semmit nem tudunk még róla, csupán annyit, hogy profi hacker. Talán így ismerkedtek meg. Egy megbízás során, ahol Christian is besegített az akcióba.
10. Mik az elképzeléseid a jövőben Harley és Evelyn kapcsolatáról? Úgy érzem, hogy nem fognak összejönni, csak igen közeli barátok lesznek. Együtt nyomoznak majd, és ennyi. Esetleg Evelynnek majd Christian tetszik meg :P Az igazán jó lenne!
11. Mellékszereplők közül ki a kedvenced, és miért? Szerintem egyértelmű: Christian! Vicces, és vagány :D Ennél nem is kell több!
12. Szerinted miért tüntettél el a hulla felét Evelyn liftjéből? Azért, hogy ne higgyen neki senki. Ahogy az újságcikk is megírta: "szellemhulla". Egy percig én is azt hittem, hogy csak képzelődik, aztán kiderült, hogy nem. A tettes, meg akarta ijeszteni, viszont nem akart nagy feltűnést kelteni, a nyakára szabadítani a rendőrséget. Ez csakis a nőnek szólt, azért pucolták ki a liftet.


Kérdéseim:

1. Milyennek képzeled a poklot, a leírásom alapján?
2. Mit gondolsz Sataniel és Elohim kapcsolatáról? Kinek adsz igazat, és miért?
3. Mi a véleményed Claire-ről, és Benről?
4. Szerinted, miként fog alakulni a lány sorsa? Gond nélkül meg tud majd szabadulni a betolakodótól, vagy az legyűri őt?
5. Mi lehet a démonok célja? Sataniel miért küldi őket a Földre?
6. Mi a véleményed Abby Jonesról?
7. Hogyan képzeled el Charlie Morgant, az igazgatót?
8. Ha te írhatnád meg a történetet, milyen befejezést szánnál neki?
9. Mit gondolsz Maryről?
10. Hogyan viszonyulsz Ben, és Mary kapcsolatához? 
11. Milyen lényeket raknál még bele a történetbe, a démonokon kívül?


12. Hogyan képzeled el a démonokat? Mit gondolsz róluk?

Sajnos a küldéssel gondban vagyok, mert már elfogytak azok a blogok, akiknek szívből küldtem a díjat, így ezt most kihagynám, ha nem baj. Szaladok olvasni a másik két blogot is, hamarosan azok is terítéken lesznek! :)

Millió puszi, és nagy ölelés nektek! <3 Ne feledjétek: holnap délelőtt (mert délután meló van) felrakom a második novellát is, aminek Csipkeróza a címe :) Nem a legjobb alkotásom, de nevetni jó lesz :D4 megjegyzés:

 1. Szia!
  Köszönöm szépen a díjat, nagyon jólesik, hogy gondoltál rám. Előre is szeretnék elnézést kérni, mert (ahogy mindig) kicsit el vagyok úszva a teendőimmel, úgyhogy lehet, hogy egy kicsit késve fogom megírni, de észben tartom, és igyekszem a lehető leggyorsabban elolvasni a blogodat.
  Puszi:
  Szofianna

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Semmi baj, nem hajt a tatár :) Én is állandóan el vagyok havazva, szóval megértem :) Majd írj, amikor kész vagy :)
   Puszi!

   Törlés
 2. Kedves Anett!

  Őszintén meg kell mondjam nagyon tetszettek a kérdéseimre adott válaszaid és főként örülök, hogy egy olyan mellékszereplő, mint Christian ennyire elnyerte a tetszésed, hiszen annak ellenére, hogy eddig nem soakt szerepelt benne nekem is a szívem csücske, ugyanis a karakterén évek óta dolgozom egy régi történetemmel kapcsolatban, de mivel azt sose publikáltam úgy gondoltam a jellemét átviszem ebbe a történetbe. Kulisszatitokként elárulom, hogy tervezek a történeten belül olyan fejezeteket, amikben kulcsfontosságú szerepe lesz Christiannak és kicsit jobban megismerheted a hóbortos személyiségét!
  UI: A hatodik fejezetben is lesz egy jelenet, ahol szerepet kapott! :)

  Köszönöm, hogy időt szántál a díj kitöltésére és tényleg hamarosan én is kitöltöm, de alig van időm a tanulás mellett bármire is, de igyekszem, tényleg! Bár már eddig is olvastam részeket, amik elképesztőek voltak, imádom a világot, amit lefestesz, tényleg tehetséges vagy!

  Ölel,
  Skyler

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én magam sem tudom, miért pont Christian, de már az első felbukkanásakor, a telefonbeszélgetésnél is szerettem :) Izgatottan várom a hatodik fejezetet :3 Köszönöm a pozitív véleményedet, igazán jól esik! :)
   Puszi! :)

   Törlés